Stagiairs welkom! Juist in deze tijd

Sinds de uitbraak van het coronavirus blijkt het voor veel studenten lastig om een stage of afstudeeropdracht te vinden. Ontzettend vervelend, want het opdoen van praktijkervaring is belangrijk én leuk. En dan hebben we het nog niet eens over een afstudeeropdracht. Wij kunnen ons het gevoel van de eindstreep die in zicht komt nog maar al te goed herinneren. Hoe zuur is het als je daar in afgeremd wordt? De studenten van nu zijn onze collega’s van de toekomst. Ons voorstel is om ze ook zo te behandelen.

Maurice, welkom

We spreken regelmatig met studenten en steeds weer horen we over de lastige situatie waarin zij zich bevinden. We geven daarom graag een voorbeeld van hoe het óók kan. Op 1 februari is Maurice namelijk bij ons begonnen als stagiair. Hij volgt de opleiding Applicatieontwikkelaar niveau 4 aan het ROC en zit in het laatste jaar. De komende maanden draait hij mee in onze projecten en leren we hem alles over ons vak als business consultants. Nou ja ‘alles’, in ieder geval heel veel. Terwijl wij een nieuw project aan het voorbereiden zijn maakt hij vast kennis met onze methodologie en het Mendix-platform. Daar zijn allerlei trainingen voor beschikbaar die hij zelfstandig kan volgen. Maar wel met een vaste buddy, zodat hij de begeleiding krijgt die hij verdient. Wanneer het project start draait hij direct mee.

Onze visie op werving

Wat halen wij eruit? Onze visie is dat het bieden van stage- en afstudeerplekken een ideale manier is van werving. Jong talent komt al vroeg in aanraking met onze organisatie, en andersom. Het biedt dus de mogelijkheid om talent te binden. Daarnaast versnelt het de inzetbaarheid, mocht de student in kwestie na zijn of haar (afstudeer)stage bij ons in dienst komen. Om binnen onze organisatie als business consultant te werken doorloop je normaliter een stevig traineeship. Dit is een intensieve periode voor zowel de trainee als de begeleiders, want er valt veel te leren. Door middel van een stage of afstudeeropdracht raken studenten al vroeg bekend met onze werkwijze en technologie. Hierdoor zijn ze veel sneller inzetbaar wanneer ze eenmaal in dienst zijn. 

Talent behouden

We zien nog een andere reden om studenten een plek te geven, ook als de omstandigheden even tegen zitten. Veel jong talent vertrekt na hun opleiding uit de regio. Er zijn echter allerlei innovatieve organisaties die ontzettend gebaat zijn bij getalenteerde young professionals. Wanneer de omstandigheden verbeteren gaan we met zijn allen namelijk weer hard op zoek naar het talent. Als we samen laten zien hoeveel toffe werkgevers er zijn in onze regio, kunnen we ze wellicht inspireren om te blijven. Hoe doe je dat beter dan door dit talent een tijdje bij je in de keuken te laten kijken? 

Onze mogelijkheden

Wat hebben wij te bieden aan studenten? Wij hebben mogelijkheden voor stages en afstudeeropdrachten voor studenten aan het MBO, HBO en WO. Spreekt onze dienstverlening je aan en denk je je bij ons te kunnen ontwikkelen in de richting die je voor ogen hebt? Ga met ons in gesprek. Dan proberen we jouw belangen en die van ons bij elkaar te brengen en wie weet wat voor moois daar uit ontstaat. Ben je geen student meer maar denk je hetzelfde? Ook dan gaan we graag met je in gesprek.