De business consultant: meer dan alleen een developer

Hoewel softwareontwikkeling vrij pragmatisch van aard is, is het aannemen van de juiste professional dat niet altijd. Dat wil zeggen; een keurig IT-profiel maakt nog geen passende consultant. Softwareontwikkeling, het is een dynamisch vak. De juiste kennis is belangrijk, maar gevoel voor samenwerking is dat ook. Het is daarom cruciaal dat er een juiste fit is tussen mens en cultuur in een organisatie. Begrip. Chemistry. De juiste ‘team flow’. Niet voor niets is onze cultuur een belangrijke spil binnen het ontwikkelingsproces. Wij stellen daarom zorgvuldig ons team samen. Het belangrijkste? Wij maken geen onderscheid tussen developers en consultants. Iedereen is bij ons business consultant. Oftewel, iemand die graag klantgericht meedenkt en de maximale waarde wil behalen.

De business consultant-mindset

Werken met een low-code platform aan complexe bedrijfsdoelstellingen vereist een aantal specifieke eigenschappen. Je moet pragmatisch en oplossingsgericht te werk kunnen gaan. Oftewel, handelen als een developer terwijl je nadenkt als een business consultant. Maar wat als je geen technische achtergrond hebt? Kun je dan aan de slag binnen softwareontwikkeling? Jazeker. Wij geloven van wel. Waarom? Het gaat binnen softwareontwikkeling niet alleen om coderen of programmeren. Allereerst is het voor ons belangrijk dat je inzicht en interesse hebt in de relatie tussen technologie en gebruiker. 

Divers team, diverse taken

Uiteindelijk werken we graag samen met gedreven mensen. Mensen met gevoel en talent voor het vak. Een idee over de beste kandidaat is bij ons nooit in beton gegoten. We blijven open-minded en willen graag een divers team laten groeien. Zowel op inhoudelijk als op persoonlijk vlak vinden wij het belangrijk open te staan voor vernieuwing. Wie ben jij? Welke waarde kom je brengen? En wat kunnen wij jou geven? Zodra we op één lijn zitten en elkaar goed aanvullen is er wat ons betreft een juiste klik. Eventuele bijscholing of training is bovendien altijd bespreekbaar. Bij Simplylogic kom je om te leren en jezelf maximaal uit te dagen. 

Oh, en op vrijdag eten we graag vis (of iets anders lekkers). 

Nieuwsgierig geworden? Blijf op de hoogte van openstaande vacatures