Simplylogic verwelkomt René Vlaskamp als innovatieve Business Consultant

Met een achtergrond in zowel IT beheer als frontend development zit René Vlaskamp sinds een maand bij Simplylogic op de stoel van Business Consultant. Hier op de werkvloer is iedere collega Business Consultant, want, iedereen denkt klantgericht mee en gaat voor maximale waarde. “Maar binnen het team hebben we wel allemaal een eigen expertise en kennisgebied hoor”. Met veel enthousiasme praat René over zijn eerste maand bij Simplylogic. En dat heeft niet alleen met de lekkere lunch en gezellige werksfeer te maken. “In de eerste maand werd me al gevraagd om zelf een nieuwe Mendix widget te ontwikkelen, die kans heb ik direct aangegrepen”. 

Hoe kijkt René naar zijn vak? En eerste ervaringen bij Simplylogic? René aan het woord:

Waarom heb je ooit voor frontend development gekozen?   

“Eigenlijk heb ik altijd al affiniteit gehad met het ontwikkelen van applicaties en design. Ik houd me graag bezig met hoe applicaties aan de voorkant werken en wat er verbeterd kan worden. Wat voor effect heeft het design van een applicatie op een gebruiker? Ik vind het interessant om gebruiksgemak centraal te stellen en een applicatie zoveel mogelijk te versimpelen. Het vak gaat zoveel verder dan technologie en design, uiteindelijk trekt vooral de psychologische kant mij aan.”

Wat is jouw werkwijze op het gebied van frontend development? 

“Allereerst stel ik veel detailgerichte vragen. Waarom moet een knop op een bepaalde plek komen? Hoe visualiseer je informatie? Het kleinste component binnen een applicatie kan al een enorm verschil maken in het gebruik ervan. Wanneer het je lukt om in de schoenen te staan van de gebruiker, ga je ineens heel anders nadenken over een applicatie. Ik vind het interessant om in die belevingswereld te duiken en er meer over te leren. Als Business Consultant kan je een klant écht helpen met een geoptimaliseerde user-interface en user-experience. Iedere applicatie komt weer met een nieuwe uitdaging, want iedere gebruiker is anders. Doelgroepgericht denken is een must, daar wil ik nog meer over leren.”

Waar werk je op dit moment aan?

“Ik werk op dit moment aan een 3D viewer, een applicatie die je binnen Mendix kan gebruiken. Dit is een showcase applicatie in de vorm van een widget suite, deze ben ik onder andere met Javascript aan het ontwikkelen. Aan de hand van deze applicatie kunnen beslissingsmakers, bijvoorbeeld binnen de bouwindustrie, op eenvoudige wijze een bouwterrein visualiseren. Maar niet alleen dat, het gehele bouwproces komt in beeld. Van benodigde bouwmaterialen zoals zonnepanelen tot afmetingen, alles wordt in één oogopslag overzichtelijk. De 3D-weergave zorgt voor een heel realistisch beeld van de praktijk en werkwijze. Ik ben erg enthousiast over dit project, vooral omdat deze applicatie goed werkt in combinatie met Mendix. Over Mendix leer ik trouwens veel van mijn collega’s, die daar meer ervaring in hebben dan ik. Het is mooi om te zien hoe ik mijn expertise en ervaring nu kan combineren met een platform als Mendix.”

Hoe ervaar je de cultuur van Simplylogic?

“Als een hele open, informele werkcultuur. Kennis verspreidt zich hier razendsnel, iedereen werkt enthousiast met elkaar samen. Liever teveel vragen dan te weinig. Iedereen heeft een eigen expertise en deelt deze waar nodig. Mijn creatieve brein had nieuwe energie nodig, die vind ik hier bij Simplylogic elke dag. Er zijn veel nieuwe dingen waar ik mij momenteel in verder kan ontwikkelen. Van development tot business consultancy, de mogelijkheden geven enorm veel energie.”

We wensen René heel veel succes bij Simplylogic. Benieuwd naar de ervaringen van René’s collega’s? Lees ook het artikel van Business Consultant Natalia Kujawa waarin zij inzicht geeft in de wereld van Mendix en Business Consultancy.

Ook werken binnen business consultancy?

Wil jij je verder ontwikkelen binnen development? Of business consultancy? We staan altijd open voor nieuw talent, let’s talk!