Yorick Huiskes: “de traineeship Business Consultancy is enorm veelzijdig”

Simplylogic verwelkomt Yorick Huiskes. Wie is Yorick? En wat vindt hij zo interessant aan software development en business consultancy? Sinds een paar weken zit hij op de stoel van Trainee Business Consultancy. Wij gingen met hem in gesprek. 

Hoe ontstond jouw passie voor software development?

“Ik had eigenlijk altijd al een passie voor technologie. Op de middelbare school vond ik vooral hardware interessant, ik vond het leuk fysieke computeronderdelen zoals een moederbord, processor en videokaart in mijn pc te bouwen. Later groeide ook mijn passie voor website- en softwareontwikkeling. Hier gaf ik extra aandacht aan tijdens het behalen van mijn Bachelor in Tourism Management. Ik besloot deze studie af te ronden, maar greep iedere kans aan voor een IT-gerelateerd project. Want bij het lanceren van producten of diensten vond ik altijd het digitale aspect het meest interessant. Daarom heb ik in de laatste jaren extra focus gelegd op IT en digitale ontwikkelingen. Zo heb ik in mijn laatste studiejaar een adviesrapport opgesteld voor een toekomstige IT-community in Deventer. Dit was een platform waarbij kennis gedeeld wordt en een ruimte waar bedrijven binnen de IT effectief samen kunnen werken.

Wist je na de afronding van je studie direct wat je wilde doen?

“Ik heb veel gebrainstormd over de juiste stap op de arbeidsmarkt, ik wilde graag als trainee aan de slag. Het liefste op het gebied van IT of software development. Maar wat past bij mij? Wat vind ik nu écht leuk om te doen? Waarin wil ik mij verder ontwikkelen? Ik zag mijzelf vooral binnen de rol van consultant, wellicht omdat mijn vader actief is binnen (veiligheid) consultancy. De veelzijdigheid van het consultancy vak spreekt mij ontzettend aan. Na een korte zoektocht zat ik vrij snel met Dennis van Simplylogic aan tafel. Ik voelde me meteen welkom. De gesprekken verliepen vlot, er waren veel raakvlakken. Daarbij sprak een traineeship binnen Business Consultancy mij enorm aan.”

Welke kant wil je op binnen Business Consultancy?

“Dat ben ik momenteel aan het exploreren. Ik ben veel aan het leren over Mendix, het platform waarmee we binnen Simplylogic applicaties en software oplossingen ontwikkelen. Ik leer over verschillende aspecten, zoals de voorkant, het visuele gedeelte van een applicatie bijvoorbeeld. Maar ook de achterkant vind ik interessant, hoe verschillende onderdelen met elkaar samenwerken. Het is mijn doel om in de komende paar maanden zoveel mogelijk te leren en mee te maken. Daar krijg ik binnen Simplylogic de ruimte voor. Deze traineeship is enorm veelzijdig. Uiteindelijk wil ik mij graag verder specialiseren, als trainee heb ik de kans om straks een weloverwogen keuze te maken voor de juiste specialisatie.”

We wensen Yorick heel veel succes bij Simplylogic. Benieuwd naar de ervaringen van Yorick’s collega’s? Lees ook het artikel van Business Consultant René Vlaskamp waarin hij onder andere verteld over het ontwikkelen van een innovatieve 3D viewer voor bouw professionals.

 

 

Ook werken binnen business consultancy?

Wil jij je verder ontwikkelen binnen development? Of business consultancy? We staan altijd open voor nieuw talent, let’s talk!