Logistieke digitale ontwikkeling in eenvoudige en schaalbare stappen

Stel je voor, je bent logistiek (operationeel) manager bij een groot bedrijf en verantwoordelijk voor de tijdige levering van goederen op hun bestemming. Wellicht bezit je bedrijf een enorme vloot vrachtwagens, treinen, vliegtuigen of schepen, en je bent sterk afhankelijk van de software die ze ondersteunt. Maar je software buigt inmiddels niet meer mee met huidige behoeften. Wat nu? Moet je het hele systeem en de organisatie omgooien? Zeker niet, software kan namelijk ook eenvoudig én schaalbaar met je organisatie meegroeien. 

Logistiek digitale ontwikkeling: alles realtime volgen? 

Even terug naar de praktijk. Aangezien je dagelijks verantwoordelijk bent voor een flink ‘transportpark’, wil je alle locaties en dienstregelingen kunnen volgen via een enkele softwaretool. Vanwege de omvang van je bedrijf moeten leveringen van leveranciers goed gevolgd kunnen worden, zodat alle leveringen op tijd ingepland worden en je kan aansturen op afwijkingen. Met al deze onafhankelijk bewegende stukken, wil je het liefste alle logistieke activiteiten in realtime kunnen coördineren. En tot slot, als groeiend bedrijf in een veelgevraagde markt, wil je je software kunnen schalen om alle leveringen efficiënt te beheren. Maar zo ideaal loopt de werkdag meestal (nog) niet…

Logistieke digitale ontwikkeling: de juiste beslissingen maken

Dit zijn slechts enkele factoren waarmee operationeel managers en besluitvormers rekening houden wanneer ze een oplossing voor logistiek management kiezen. Een oplossing die hun bedrijf van een goede ‘flow’ kan voorzien. Binnen de logistiek denk je na over de huidige staat van software, hardware, en hoe deze kan worden verbeterd of vervangen. Maar ook denk je na over de toekomst van het bedrijf op de lange termijn en hoe software de groei zal ondersteunen. Op zo’n manier dat je collega’s meteen geholpen worden, en niet tegengewerkt door ingewikkelde software of onnodige bureaucratische stappen. 

Logistieke digitale ontwikkeling: maatwerk in stappen

Vandaag de dag wenden steeds meer bedrijven in de logistieke sector zich tot softwareoplossingen op maat. Kant-en-klare software biedt een zogenaamde ‘one-size-fits-all-oplossing’, maar in de praktijk is geen enkel bedrijf precies hetzelfde en werken bedrijven nooit op precies dezelfde manier.

Met aangepaste software kunnen jouw logistieke teams met systemen werken die perfect aansluiten op specifieke behoeften van je bedrijf. 

Zo kan software op maat bijvoorbeeld gebruikt worden om:

  • De communicatie te verbeteren
  • De efficiëntie te verhogen
  • De klantenservice te beheren
  • Het reactievermogen op de vraag van de klant te vergroten
  • Effectievere workflows te creëren
  • Processen optimaal te ondersteunen
  • Bureaucratische stappen te automatiseren

Wil je graag sparren over de digitale uitdagingen van jouw bedrijf? Binnen een vrijblijvend gesprek lopen we door de belangrijkste uitdagingen, zoals de keuze voor software verbetering of vervanging, potentiële kosten, speciale features, tijdlijn en geschikte software licenties voor jouw bedrijf. 

Praat met een expert

Wij hebben jarenlange ervaring met het Mendix low-code platform en helpen je graag de juiste keuze te maken. Vraag een kosteloos consult aan.