Business consultancy: toegevoegde waarde creëer je vooral samen

Business consultancy op het gebied van software-ontwikkeling gaat véél verder dan development. Want, een business consultant is meer dan alleen een developer. Deze hybride kijk op het vak typeert onze mentaliteit, zo zorgen we samen voor het realiseren van toegevoegde waarde. Dat doen we continue in een teamgericht ontwerpproces. Zo vullen onze werkmentaliteit en werkwijze elkaar op dynamische wijze aan. Maar hoe breng je dat in de praktijk tot uiting? En hoe stimuleer je een positieve workflow? Dat kan je alleen samen doen. 

Business consultants: een krachtige wisselwerking

Op onze projecten worden altijd twee business consultants gezet, meestal zijn dit een lead consultant en een consultant. Hoewel een lead consultant doorgaans meer (sturende) ervaring heeft, geloven wij dat de input van een consultant nooit minder waardevol is. Het gaat hier om een krachtige wisselwerking in een team. Als collega’s zorg je er samen voor dat er voortdurend genoeg ruimte is voor input van beide kanten. Software-ontwikkeling vanuit een team-gerichte workflow, zo stimuleer je elkaars ontwikkelingsproces. Maar ook die van je klant en van je eigen organisatie. 

Een flexibele organisatiecultuur

Interesse in de materie van software-ontwikkeling speelt bij Simplylogic een belangrijke rol. Wanneer je een project interessant vindt, ontstaat er op natuurlijke wijze een constructieve workflow. Wanneer we nieuwe projecten inplannen en de teams indelen is er daarom altijd ruimte voor je eigen keuze. Welk project vind je interessant? En wat wil je leren? In een vrije werkcultuur valt natuurlijkerwijs de juiste teamindeling op z’n plek, hierin moet je niet te rigide handelen geloven wij. Een flexibele en open-minded organisatiecultuur wordt al snel zelfsturend: men voelt ruimte voor initiatief en neemt graag de verantwoordelijkheid voor resultaten.

Bussiness consultancy: ruimte voor feedback en support

Zelfsturend te werk gaan betekent niet dat we elkaar niet helpen, binnen een transparante werksfeer moet altijd ruimte zijn voor feedback en teamsupport. Om die ruimte te stimuleren is het belangrijk om vaak te sparren, om tunnelvisie te voorkomen. Onze teams zitten vaak bij elkaar, we nemen de ruimte om met elkaar mee te denken. Samen kijken we naar de voortgang, mogelijkheden en de beste manier om toegevoegde waarde voor de klant te creëren. Maar wat is uiteindelijk het belangrijkste? Nieuwsgierigheid. Met een nieuwsgierige blik richting elkaar en het proces, zorg je continue voor een plezierige werksfeer waar iedereen kan groeien. 

Ben je benieuwd of onze organisatie een interessante werkplek voor jou is? We zijn altijd geïnteresseerd in nieuw talent. Stuur je motivatie of vragen naar dennis@simplylogic.nl.

Volg onze artikelen en updates ook op Linkedin.