Transformatie inkoopproces Plegt-Vos

Samen met Plegt-Vos hebben we het inkoopproces volledig getransformeerd. Bestellingen kunnen nu eenvoudig worden geplaatst en worden direct en correct in de financiële administratie verwerkt.

Probleem­beschrijving

In het bouwproces van Plegt-Vos bestellen uitvoerders op verschillende manieren de dagelijks benodigde materialen, bijvoorbeeld per mail en telefoon. De levering van de bestelling vindt vervolgens plaats op de bouwplaatsen. Op kantoor ontvangt men de factuur en verwerkt de administrateur deze in de administratie. Voor het vrijgeven van de facturen voor betaling, dient de uitvoerder deze te controleren en accorderen. De facturen gingen daarom vaak fysiek door het land om geaccordeerd te worden en het proces had daardoor een lange doorlooptijd en grote foutmarge.

Resultaten op een rij

Gebruiksvriendelijke app

Dankzij de mobiele app voor telefoons en tablets kunnen de voormannen op de bouwplaats digitaal materialen aanvragen bij de uitvoerder.

Makkelijke bestellingen

Via het scannen van een barcode kan er makkelijk een product (opnieuw) besteld worden

Snelle projectstart

Alle verwachte ontvangsten vanuit projectcontracten worden bij de start van een project reeds klaargezet . Zo hoeft de uitvoerder deze niet meer aan te maken.

Snelle financiële verwerking

Afwijkingen binnen bestellingen worden sneller verwerkt binnen het financiële proces. Ook wordt er direct een verplichting geboekt in de financiële administratie.

Significante tijdsbesparing

Met de nieuwe applicatie is er een significante tijdsbesparing gerealiseerd. Tevens is de foutmarge in de administratieve handelingen drastisch verlaagd.

Efficiënt leverproces

Er is meer inzicht in de kwaliteit van het leverproces van de leveranciers. Dit is waardevolle stuurinformatie voor verdere optimalisatie.

Klant aan het woord

“Simplylogic is een IT-partner die Plegt-Vos helpt bij projectdefinitie en projectrealisatie. In de projectdefinitie is het team van Simplylogic heel sterk in het stellen van de ‘waarom-vraag’, op zo’n manier dat het bijna irritant wordt. Dat is nodig om scherp te krijgen wat nu écht nodig is om te ontwikkelen. In de projectrealisatie is de aanpak van visualisatie in de inventarisatiefase een heldere aanpak, de eigenaar weet precies wat hij mag verwachten.”

Ernst-Jan Companje
Financieel directeur Plegt-Vos

Menu