Een centrale oplossing voor Asbestschakel

De coöperatie Asbestschakel heeft als doel het vervangen van asbestdaken te versimpelen en versnellen. Er wordt samengewerkt met verschillende partijen zoals dakeigenaren, partnerbedrijven en overheidsinstellingen. Hierdoor is Asbestschakel hét centrale aanspreekpunt in het gehele proces en voor alle betrokken partijen.

Probleem­beschrijving

Het vervangen van een asbestdak is een complex project met meerdere stakeholders. De dakeigenaar dient een dakvervanging samen te stellen en af te nemen bij een dakenleverancier. Het bestaande dak wordt verwijderd, waarna enkel gespecialiseerde bedrijven de asbest mogen verwijderen en afvoeren. Vervolgens installeert een gespecialiseerd bedrijf het nieuwe dak en vindt de financiële afhandeling plaats. Wanneer dit proces decentraal wordt uitgevoerd kan dit leiden tot miscommunicatie en hoge faalkosten. Het correct uitvoeren van de sanering en vervanging is daarom essentieel. Ten slotte dient de financiële afhandeling correct te worden uitgevoerd. Daarbij gaat het zowel om het in rekening brengen van de juiste kosten als het correct uitkeren van de opbrengsten aan de betrokken partijen.

Mogelijke oplossingen

Samen met Asbestschakel hebben we het proces van asbestdaken vervangen volledig weten te transformeren. Door het businessmodel te analyseren en de processen te onderzoeken, is de benodigde functionaliteit in kaart gebracht. Er is veel aandacht besteed aan de verschillende betrokken partijen en de rol die zij spelen in het proces. Het proces kan immers alleen waardevol worden ondersteund, wanneer iedere gebruiker op het juiste moment de juiste informatie aangeleverd krijgt. Tevens is onderzocht welke back-end systemen er geïntegreerd moest worden om handmatige werkzaamheden te voorkomen. Op basis van dit onderzoek is een applicatie ontworpen die het innovatieve business model en proces ondersteunt.

Proces

Dankzij de gerealiseerde oplossing heeft Asbestschakel een volledig digitaal proces voor het vervangen van asbestdaken. Voor dakeigenaren biedt het digitaal samenstellen van de dakvervanging een significante tijdsbesparing. Daarnaast maken de direct inzichtelijke kosten het proces zeer transparant en voorspelbaar. Doordat het gehele uitvoeringsproces door de applicatie wordt georkestreerd, is alle relevante informatie voor de betrokkenen centraal beschikbaar. Dit bevordert de efficiëntie en communicatie. Verder zorgen de integraties met back-end systemen voor efficiënte financiële afhandeling van de projecten. De administratieve last is hierdoor significant verlaagd.

Eindresultaat

De gerealiseerde oplossing bestaat uit een op maat gemaakte Mendix-applicatie, die de afwikkeling van het proces verzorgt. Deze is beschikbaar op desktops, tablets en mobiele telefoons. Voor de financiële afhandeling van de projecten is de applicatie geïntegreerd met de back-end systemen van alle aangesloten organisaties. Dankzij deze oplossing kan een dakeigenaar efficiënt de scherpste offerte ontvangen voor het saneren en vervangen van zijn of haar dak. Vervolgens verloopt de gehele uitvoering efficiënt en wordt dit volledig automatisch financieel verwerkt. Het unieke, innovatieve business model van Asbestschakel wordt hierdoor volledig gefaciliteerd.

Resultaten op een rij

Volledig digitaal proces

Een volledig digitaal proces voor het vervangen van asbestdaken

Significante tijdsbesparing

Dakeigenaren kunnen nu iedere dakvervanging digitaal samenstellen, dit zorgt voor een significante tijdsbesparing

Transparantie kosten

Alle kosten binnen het proces zijn direct inzichtelijk en voorspelbaar

Centrale oplossing

Het gehele uitvoeringsproces wordt door de applicatie samengevat, alle relevante informatie is voor verschillende gebruikers centraal beschikbaar.

Volledige integratie

De integraties met alle back-end systemen zorgen voor een efficiënte financiële afhandeling van de projecten

Scherpe offerte

Dankzij deze oplossing kan een dakeigenaar efficiënt de scherpste offerte ontvangen voor het saneren en vervangen van zijn of haar dak.

Klant aan het woord

“De samenwerking met Dennis van Simplylogic was erg prettig. Door zijn analytische vermogen en wijze van doorpakken hebben we de perfecte applicatie voor het configureren van nieuwe daken.”

Jeroen Klinkhamer
Directeur Asbestschakel