Een centrale oplossing voor Asbestschakel

De coöperatie Asbestschakel heeft als doel het vervangen van asbestdaken te versimpelen en versnellen. Er wordt samengewerkt met verschillende partijen zoals dakeigenaren, partnerbedrijven en overheidsinstellingen. Hierdoor is Asbestschakel hét centrale aanspreekpunt in het gehele proces en voor alle betrokken partijen.

Probleem­beschrijving

Het vervangen van een asbestdak is een complex project met meerdere stakeholders. De dakeigenaar dient een dakvervanging samen te stellen en af te nemen bij een dakenleverancier. Het bestaande dak wordt verwijderd, waarna enkel gespecialiseerde bedrijven de asbest mogen verwijderen en afvoeren. Vervolgens installeert een gespecialiseerd bedrijf het nieuwe dak en vindt de financiële afhandeling plaats. Wanneer dit proces decentraal wordt uitgevoerd kan dit leiden tot miscommunicatie en hoge faalkosten. Het correct uitvoeren van de sanering en vervanging is daarom essentieel. Ten slotte dient de financiële afhandeling correct te worden uitgevoerd. Daarbij gaat het zowel om het in rekening brengen van de juiste kosten als het correct uitkeren van de opbrengsten aan de betrokken partijen.

Resultaten op een rij

Volledig digitaal proces

Een volledig digitaal proces voor het vervangen van asbestdaken

Significante tijdsbesparing

Dakeigenaren kunnen nu iedere dakvervanging digitaal samenstellen, dit zorgt voor een significante tijdsbesparing

Transparantie kosten

Alle kosten binnen het proces zijn direct inzichtelijk en voorspelbaar

Centrale oplossing

Het gehele uitvoeringsproces wordt door de applicatie samengevat, alle relevante informatie is voor verschillende gebruikers centraal beschikbaar.

Volledige integratie

De integraties met alle back-end systemen zorgen voor een efficiënte financiële afhandeling van de projecten

Scherpe offerte

Dankzij deze oplossing kan een dakeigenaar efficiënt de scherpste offerte ontvangen voor het saneren en vervangen van zijn of haar dak.

Klant aan het woord

“De samenwerking met Dennis van Simplylogic was erg prettig. Door zijn analytische vermogen en wijze van doorpakken hebben we de perfecte applicatie voor het configureren van nieuwe daken.”

Jeroen Klinkhamer
Directeur Asbestschakel

Menu