Slimme automatisering in de logistiek

“De logistiek staat permanent onder druk en verandert continu. In deze omgeving levert automatisering alleen een bijdrage aan de bedrijfsdoelstellingen indien deze flexibel is en waardevol blijft.”

Strategische thema’s

De logistiek staat permanent onder druk, er worden steeds hogere eisen gesteld aan uw organisatie. Dit zorgt voor strategische thema’s waaraan u invulling kunt geven met behulp van slimme automatisering:

  • De tarieven staan onder druk en de rendementen zijn sterk afhankelijk van de efficiëntie van uw mensen, processen en middelen. Met behulp van digitale transformatie optimaliseert u de processen en zorgt u voor een betere ondersteuning van uw medewerkers. Hiermee verhoogt u de efficiëntie van uw organisatie.
  • Specialisatie en kwaliteit zijn belangrijke thema’s om onderscheidend te blijven in de concurrerende markt. Met behulp van actueel inzicht in de operationele activiteiten beschikt u over de juiste stuurinformatie. Flexibiliteit in uw procesondersteuning zorgt ervoor dat uw organisatie zich kan ontwikkelen.
  • Samenwerking biedt kansen om uw business model te optimaliseren. Dit geldt zowel voor verticale samenwerking binnen de supply chain als horizontale samenwerking door het bundelen van supply chains. Door informatie uit te wisselen benut u deze kansen.
  • Veiligheid van mensen, middelen en de omgeving vraagt uw aandacht. Het registreren van informatie conform de relevante standaarden, regels en wetgeving komt terug in al uw processen. Vervolgens biedt dit relevante stuurinformatie.
  • Duurzaamheid van uw bedrijfsactiviteiten is een belangrijk maatschappelijk thema, dat uw hele organisatie raakt. Aan de hand van volledige en juiste informatie vanuit de processen heeft u meer inzicht en innovatiekracht.

Slimme automatisering

IT wordt in veel organisaties gezien als een kostenpost. Dit beeld ontstaat mede doordat software de medewerkers en bedrijfsprocessen onvoldoende waardevol ondersteunt en daarom als last wordt ervaren. Daarnaast is standaardsoftware niet flexibel genoeg om mee te veranderen met de organisatie en haar omgeving. Hierdoor blijven veel kansen liggen. Automatisering is geen doel op zich, maar een middel om uw doelstellingen te bereiken. Digitale transformatie draait daarom om het slim inzetten van technologie, zodat mensen worden vrijgemaakt om meer complexe taken uit te voeren. Hiermee benut u nieuwe kansen en komen bedrijfsdoelstellingen binnen handbereik.

Meer weten over digitale transformatie? Lees het in ons gratis whitepaper!

Uw thema’s

Wat zijn uw uitdagingen? Is uw organisatie flexibel genoeg om aan zich te kunnen passen aan de veranderende omgeving? Digitale transformatie helpt u vooruit. Wij denken graag, geheel vrijblijvend, met u mee. Neem contact met ons op!

 

Terug naar het overzicht