Inzicht op maat

Al jouw informatie in één overzicht

Meer weten? Neem contact op

Hogeschool Utrecht | MyHU

“Een digitale snelweg door een wirwar van informatiebronnen. Met de slimme MyHU app hebben studenten en medewerkers de snelste route gevonden.” 

Het proces van MyHu

Studenten en medewerkers binnen de Hogeschool Utrecht maken gebruik van zeer veel verschillende informatiesystemen. Veel van deze systemen genereren informatie, bijvoorbeeld roosters, cursusinhoud, toetseninschrijvingen, resultaten en inschrijfchecklisten. Daarnaast wordt ook vanuit instituten en opleidingen informatie verspreid onder studenten en medewerkers, veelal per e-mail. Het wordt door studenten en medewerkers als lastig ervaren om al deze informatiebronnen goed bij te houden. Daarom de behoefte aan een centrale oplossing voor informatievoorziening in de vorm van MyHu.

Transformatie

Samen met Hogeschool Utrecht hebben we een applicatie gerealiseerd waarin alle relevante informatie voor de gebruikers samen komt. Hierdoor heeft men centraal toegang tot persoonlijke informatie zoals cijfers, roosters, deadlines, taken, cursusinformatie, mail en nieuws. De applicatie is daarnaast aanpasbaar en flexibel en biedt daardoor een ideale verzameling van informatie die voor de gebruiker relevant is.

Business case

Dankzij de gerealiseerde oplossing hebben de studenten en medewerkers van Hogeschool Utrecht een centraal, persoonlijk en flexibel overzicht van alle relevante informatie. Dit geeft de gebruikers veel overzicht, inzicht op maat en het bespaart de gebruikers veel tijd en frustratie in het gebruik van verschillende informatiesystemen. Daarnaast geeft de applicatie de Hogeschool Utrecht een eigen gezicht, door middel van de front-end die volledig in eigen stijl kan worden ontwikkeld.

Oplossing

De gerealiseerde oplossing bestaat uit een op maat gemaakte Mendix-applicatie, die een centraal punt vormt waar de gebruiker toegang heeft tot al zijn of haar persoonlijke informatie. Op deze manier hebben zowel studenten als docenten een overzicht van wat er in alle verschillende informatiesystemen van de Hogeschool Utrecht gebeurt. De applicatie  is beschikbaar op iOS, Android en op desktops in de browser en is geïntegreerd met verschillende informatiesystemen.

Terug naar het overzicht