4D makkelijk je tijd managen

Een 4D-BIM geeft gebruikers inzicht in de tijdscomponenten van projecten. Door het verrijken van model-data met tijdscomponenten zoals installatiedata of opleveringsdata krijgt u hierdoor de controle terug. Geef actoren op uw projecten volledig inzicht in de voortgang van een project. Signaleer knelpunten bij de uitvoering van projecten in een vroegtijdig stadium. Deze oplossing biedt uitstekende ondersteuning voor planningsvraagstukken en resourcemanagement. Optimaliseer de tijdscomponent voor alle betrokken partijen op uw projecten, zowel intern als extern.

Ondoorgrondelijke planningen

Bij grote bouwprojecten zijn veel actoren betrokken, onderaannemers die allemaal met een eigen planning werken. Wanneer er een wijziging wordt gedaan in de planning van een onderaannemer heeft dat invloed op het project. Maar wijzigingen werken niet door in andermans planning, signalering is hierdoor onmogelijk. Met alle gevolgen van dien. Balkenplanningen bestaan vaak uit onoverzichtelijke data die alleen voor planners duidelijk is waardoor ook het management inzicht verliest in de status van een project. Daarnaast is deze informatie niet eenvoudig deelbaar met derden. Hoe groter het project, hoe meer actoren en hoe vaker er bijgesteld moet worden in een planning, waardoor de bovengenoemde problemen exponentieel toenemen. Dit zijn veel voorkomende struikelblokken in een bouwproces.

Visualiseer je project in de tijd

In plaats van ondoorgrondelijke informatie verborgen in een project planning wordt deze digitaal gevisualiseerd op een 3D-model. Door inzicht te geven in planningsdata en deze te visualiseren zorgen we ervoor dat knelpunten tijdig kunnen worden gesignaleerd en problemen sneller kunnen worden opgelost. Verplaats jezelf met één beweging naar ieder tijds-frame van je project. Of dit nou in het verleden is, of in de toekomst, met onze oplossing wordt de tijdscomponent van een project snel inzichtelijk!

Volledig inzicht over uw volledige project. Visualiseer de samenwerking in een 4D BIM model

In één beweging naar het tijdframe van uw keuze!

Waarom stoppen bij 4D. Bepaal uw eigen combinatie.

Voordelen op een rij

Voortgangsvisualisatie in 3D

Visualisatie op basis van kleurcomponenten op basis van een 3d- model, geef een klant inzicht in de voortgang van het project.

Behoefte aan resources

Krijg inzicht in de benodigdheden van resources op je project, maak capaciteitsvraagstukken minder complex. Zet de juiste mensen op de plek waar ze op dat moment nodig zijn.

Scenario-playing

Simuleer direct wijzigingen in planning, om inzicht te krijgen waar ruimte is, en waar de planning omvalt, zonder deze direct om te gooien.

Problemen in levering

Direct inzicht in leveringsproblemen van onderdelen. Visualisatie maakt het bijsturen sneller mogelijk, geeft controle terug aan de business.

Real-time en up-to-date

Real-time informatie maakt eindeloos overleggen overbodig en uitwisseling van informatie sneller, omdat iedereen inzicht heeft in tijdige informatie en niet meer achter de feiten aan hoeft te lopen.

Toegankelijkheid stakeholders

Ook inzichtelijk voor mensen minder bekend met plannings-software. Project planning visueel weergeven in 3D voor alle betrokkenen.

Transparantie in verantwoording

Wie is verantwoordelijk, traceren wie op welke momenten beslissingen heeft gemaakt.