Ben jij de perfecte Product Owner?

Start de test

Ben je beslissingsbevoegd?

Ben je goed georganiseerd?

Ben je kritisch in het analyseren van feedback?

Raadpleeg je vaak anderen voordat je een conclusie trekt?

Ben je doelgericht?

Beslis je op basis van de business case?

Ben je assertief?

Ben je communicatief?

Werk je secuur en met aandacht voor detail?

Verkies je productwaarde boven projectefficiëntie?

Kun je gemakkelijk taken prioriteren?

Ken je de bedrijfsprocessen en de informatiestromen binnen jouw organisatie?

Heb jij het in je?

Doe hiernaast de test en ontdek in minder dan 2 minuten of jij de perfecte Product Owner bent.

Vraag 0/
Dennis Brugging - Simplylogic

Als Product Owner kun je een project maken of breken

Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor wat er gebouwd wordt en wanneer dit gebeurt. Dat betekent dat jouw beslissingen het project kunnen maken of breken. Jij gaat over het creëren van waarde! Het is daarom essentieel dat je op de hoogte bent van de interne processen en informatiestromen, zodat je deze in requirements kunt omzetten.  Je bent in staat kritisch na te denken over informatie en feedback en neemt op een doordachte manier onafhankelijke beslissingen.

We helpen je graag!

Wij helpen je om een fantastische Product Owner te worden! Met behulp van bewezen tools begeleiden we je in het proces van waardecreatie. Dit draait allemaal om het begrijpen wat er gerealiseerd moet worden en waarom. Als je daar de juiste prioriteiten in kunt stellen, zal het project een succes worden.

Wil je meer weten over je verantwoordelijkheden als Product Owner? Vraag ons naar het ​​gratis PO-handboek!

Vraag nu het handboek aan!

 

 

 

"Probeer niet iedereen tevreden te houden"

Voldoen aan ieders behoeften in het project is geen goed idee. Ik realiseerde me al snel dat een efficiënte PO in staat is om kritisch te evalueren wat mensen zeggen. Luister natuurlijk naar andere meningen, maar neem uiteindelijk zelf de beslissing."Communiceren is cruciaal"

Ik ben nog steeds aan het leren om een ​​goede Product Owner te zijn.  Wat mij helpt is dat ik mijn ideeën duidelijk aan anderen kan communiceren. Ik merk dat dit iedereen motiveert en verwachtingen beter gemanaged worden."Altijd een doel hebben"

Voor mij is het nuttig om een ​​doel te hebben. Het zet me aan het denken over nieuwe verhalen of taken die bijdragen aan dat doel. Soms verandert het doel enigszins, maar als ik de waarde van de verandering ken, kan ik goede beslissingen nemen."Observeer je gebruikers"

Wat ik het meest heb geleerd van mijn rol, is dat je altijd moet nadenken over wat het belangrijkste en urgentst is. Soms is het voor de hand liggende niet wat nodig is. Ik bedenk wat mijn gebruikers nodig hebben om te begrijpen wat mijn volgende user stories zullen zijn.

 Must haves?